Ножиці для нігтів. Які краще?

07/04/2021
від Администратор Главный

Ножиці для нігтів - це найнеобхідніший і найпопулярніший інструмент для манікюру, мастхев для будь-якого майстра, за допомогою якого можна обробити і шкіру, і нігтьові пластини. Але як вибрати правильні, на що звернути увагу?

Всього існує 3 види ножиць:

  • для нігтів,
  • для кутикули,
  • універсальні.

Манікюрні кусачки для кутикули служать для делікатного зрізання шкірки, вони витонченіше ножиць для нігтів і забезпечені витонченими і дуже гострими лезами на плавному ходу. Універсальні ножиці багатофункціональні і називаються так тому, що підходять і для нігтів, і для обробки кутикули. У таких інструментів або стандартна форма - плавна загнута, яка специфічна - з різким переходом леза з широкого в вузьке з гострим кінчиком. Вузькою частиною можна обробляти шкірку, а широкою - нігті.

Ножиці для нігтів: види

Переходимо до головної теми нашої сьогоднішньої статті - ножиць для нігтів. Вони бувають двох видів: з прямими і загнутими кінцями. Прямі призначені для жорстких нігтьових пластин, а загнуті - для тендітних.

Зазвичай такі ножиці підходять для нігтьових пластин на руках, і на ногах. Але якщо інструмент використовується і в педикюрі, то є, як правило, більш міцним і важким, з ручками довше.

Як окремий різновид можна виділити дитячі ножиці: їх можна дізнатися за спеціальними закругленими кінчиків, які виключають можливість порізів і травм.

Як вибрати манікюрні ножиці?

А зараз докладно розповімо про те, на що в першу чергу треба звертати увагу при виборі ножиць для нігтів, незамінних помічників у манікюрі та педикюрі.

Професійні ножиці для нігтів повинні бути виготовлені з цинку, нікелю або високоякісної медичної сталі. Ці метали служать гарантом міцності і довговічності. Оптимальний варіант - нержавіюча кобальтова або легована сталь твердістю від 40 HRC - це фактор, що дозволяє підтримувати стан гостроти, заточку, адже чим твердіше матеріал, тим стійкіше він до сточуванню. Плюс такі вироби стійкі до корозії і можуть бути схильні до всіх типів стерилізації та дезінфекції.

Щоб уберегтися від інфекцій, покриття ножиць повинні бути антибактеріальними і гіпоалергенними.

Інструмент повинен бути не тільки гострим, але і зручним - добре лягати в руку, не натираючи при цьому пальці.

Щоб переконатися, що захоплення у ножиць зручний, потрібно всунути в одне кільце великий палець, в інше - середній або безіменний, а після - зробити кілька ріжучих рухів з максимальною амплітудою. Якщо кільця не перетискають пальці і не тиснуть на долоню, то такий виріб можна брати.

Ступінь - це відстань між зовнішнім краєм одного леза і ріжучої стороною іншого. Найкраще, щоб ступені взагалі не було, або вона була мінімальною.

Зазор між кромками. Він повинен бути мінімальним і однаковим по всій довжині і зникати тільки у самих кінчиків.

Плавність ходу. Робите зусилля при зведенні лез? Його бути не повинно! Чим менше тиск, тим плавніше хід, ніж плавніше хід - тим краще. Кінці при цьому повинні сходитися.

Оптимальна довжина робочої поверхні інструменту повинна складати приблизно третину від усієї протяжності ножиць. Висота лез нігтьових ножиць коливається, як правило, від 10 до 25 мм.

Наш магазин знаходиться у м.Івано-Франківську, вул.Г.Мазепи,87

https://mira.if.ua/ngt/nstrume...

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук