Догляд за пензлями для дизайну нігтів. Як правильно зберегти набір.

28/03/2021
від Администратор Главный

За будь-якими пензлями необхідний належний догляд. Пензлики для нігтів в середньому служать 2-3 роки, але при правильному догляді і використанні можна продовжити його до 4 і навіть 5 років. Розглянемо основні правила догляду за комплектом.

У нових пензликах ворс захищений спеціальною плівкою, яку необхідно правильно видалити. Для цього достатньо розмочити пензлик в теплій воді близько 5-10 хвилин, після чого промити і висушити, промокнувши сухою серветкою.

Використовувати кожний пензлик потрібно за призначенням. Наприклад, художні - для дизайну нігтів не варто використовувати в нарощуванні і при роботі з агресивними матеріалами. Для роботи з гелевою фарбою, гель-лаком, гель-фарбами варто виділити пензлики.

Не слід обрізати ворс пензля, рівняючи його під свої потреби. Допускається виконувати лише невеликі коректування, відрізаючи пару ворсинок біля основи, якщо вони вибилися з пучка.

В ідеалі, пензлі зберігаються в провітрюваному ковпачку, в якому вона продавалася. Однак і його потрібно надягати акуратно, щоб не зачепити випадково ворсинки.

Після кожного використання ворс необхідно очистити від залишків фарби або іншого матеріалу, особливу увагу приділивши області біля основи, куди найчастіше і забивається фарба. Для якісної очистки найкраще використовувати спеціальні засоби - клінсери. Для цих цілей не підійде рідина для зняття лаку - від неї пензлик стане жорстким.

Не варто залишати інструмент в баночці з водою в перервах між використанням навіть на короткий термін, інакше через зіткнення зі дном або стінками поверхні склянки ворс стане стовбурчитися і втратить форму і гнучкість.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук