Основні правила догляду за кутикулою

07/04/2021
від Администратор Главный

Акуратність і презентабельний зовнішній вигляд кутикули багато в чому залежить від правильного догляду за нею. Основне, за чим потрібно стежити, це вчасно обрізати її так, щоб не виникало задирок. Тому тут ми і розглянемо два цих головних моменти: правильне видалення кутикули і догляд за нею.

Як правильно видаляти кутикулу

Кутикулу обрізають більше для естетичного вигляду нігтів, так як в цілому вона не заважає і нічим не загрожує. Особливий випадок - виникнення задирок. Їх потрібно акуратно зрізати (ні в якому разі не відкушувати і не зривати), щоб запобігти виникненню інфекції. Для акуратного видалення кутикули слід дотримуватися наступного алгоритму дій:

  • Шкіра навколо нігтів розпарюється в теплій ванні. Можна туди додати якусь ефірну олію. В якості альтернативного способу розм'якшення кутикули можна використовувати спеціальні косметичні засоби, які наносяться безпосередньо на зону кутикули.
  • Далі необхідно витерти ніготь від води або засобу (в сторону до кутикули, щоб додатково відсунути її від нігтя) і акуратно видалити размягченную шкірку за допомогою манікюрних кусачок або палички, якщо ви віддаєте перевагу необрізний манікюр. При цьому руху щипців не повинні бути рвуться, щоб після обрізання не було ще більше задирок.
  • Завершальним етапом в область кутикули наноситься спеціальне масло, яке втирається масажними рухами.

Догляд за кутикулою в домашніх умовах

Якщо не доглядати за кутикулою, то в процесі росту вона може пересушувати, травмуватися і рватися, утворюючи тим самим задирки. Іноді вони можуть утворюватися через частого контакту з водою і взаємодії шкіри з миючими засобами, нестачі вітамінів і інших причин. Для догляду за кутикулою розроблені спеціальні засоби, які допоможуть мінімізувати проблеми з задирок, доглядають за кутикулою і живлять нігтьову пластину біля кореня.

Олія для кутикули. Її корисно втирати після кожної процедури видалення кутикули. Олія для зміцнення нігтів зволожує шкіру і живить корінь нігтя.

Живильні креми для кутикули. Їх склад заснований на зволожуючих компонентах, які також не дають шкірці засохнути. Крем рекомендується використовувати на ніч, втираючи невелику крапельку в області луночки.

Маски. До їх складу можуть входити такі ж компоненти, які використовуються в засобах для спа-догляду: каолін, алантоїн і інші. Маска наноситься на нігті, після чого необхідно надіти бавовняні рукавички на півгодини. За цей час вона вбереться, тому не вимагає змивання.

Наш магазин знаходиться у м.Івано-Франківську, вул.Г.Мазепи,87

https://mira.if.ua/ngt/dopomzh...

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук